Gevechtschoreografe

GevechtschoreografeIn 2006 werd ik geïntroduceerd in de kunsten van theaterschermen bij Natuurtheater Kersouwe bij de theaterproductie ‘De Drie Musketiers’. Na deze voorstelling werd ik door mijn mentor gestimuleerd om zelf aan de slag te gaan, dat doe ik onder de naam Ballestra. Zowel in België als Nederland hielp ik diverse theatergezelschappen met het neerzetten van een gevecht. Helden zoals Cyrano, Robin Hood, King Lear en The Scarlet Pimpernel werden in een tweegevecht of in massascene op een komische of dramatische wijze neergezet aan de hand van op maat gemaakte gevechten.

Mijn zoektocht naar kennis en ervaring bracht mij van de schermclubs Pegasus Escrime en Scaramouche te Arnhem naar the British Aacdemy of Fencing en uiteindelijk bij Independent Drama in the United Kingdom. Ook verdiepte ik me in European Martial Arts bij de Orde der Noorderwind (later Bataille krijgskunsten) te Utrecht en de H.E.M.A.-bond (Historical European Martial Art).

 

Het is een queeste om theaterschermen als erkende sport kenbaar te maken aan het grote publiek.

Iedere volwassene droomt wel eens van woeste piratengevechten en theaterschermen is een leuke manier om de jeugd buiten te krijgen. Zonder dat de deelnemers het door hebben leren ze hun houding verbeteren en hun fysiek in te zetten om op een eigenzinnige manier tot hun doel te komen. Iedereen heeft daar zijn of haar eigen ontwikkeling in en daar zitten voor mij de schatten om mee samen te werken.


Voor beeldmateriaal verwijs ik u graag naar mijn creatief portfolio.

Bekijk mijn volledig portfolio als gevechtschoreografe.

Graag raad ik de volgende samenwerkingen aan